laupäev, juuli 13

kohv suhkruga

ilmselt oled kohanud seda kollases meedias jätkuvalt levivat legendi, et justkui olevat teadlaste poolt tõestatud, et vaktsineerimine põhjustab autismi.
lühidalt: see on puhtalt kollase meedia fenomen.
prostituut riietub silmatorkavalt.

mõttekäik umbes selline:
1. üha enam on autistlikke lapsi
2. vanavanaemade aegadel seda probleemi ei olnud.
3. vaktsineerimine on vägivaldne tegevus, mida vanasti ei olnud.
järeldus: meditsiinitöötajad soovivad inimestele halba. see on vandenõu. või vähemalt on nad nii meelevaldsed ja äraostetavad kasumiahnete vaktsiinifirmade poolt.

jutt jutuks, aga ma olen vastuargumendina käinud välja kaks vastust küsimusele: MIKS?
miks on autism, ADHD, Aspenger üha enam teadvustatav probleem?

on vähemalt veel kaks teemat, mida vanavanaemade aegu ei olnud:
1. kohvi
2. suhkur

veetsin nüüd hommikupooliku, et leida statistikat aastate lõikes -- palju on maailmas kohvi toodang kasvanud ja kas need numbrid saab korrelatsiooni viia autismijuhtude statistikaga.
mida avastasin:

1. ma ei leidnud sellist statistikat.

aga päris kindlasti võib kindel olla, et sajand tagasi oli kohvi luksuskaup. samuti ka suhkur.
asjad, mida tavaline inimene ei saanud endale lubada.
autismi puhul tuleb arvestada, et inimkond on võrrledes 1950. aastaga kolmekordistunud, et autism kui diagnoos on ka umbes sel ajal välja kujunenud...
maailm oli siis oluliselt väiksem ja vähem teadlik.

2. sain teada, et 70-ndatel mindi kogu maailmas üle kohvi monokultuursele kasvatamisele.

kuni sinnani kasvatati kohvi traditsiooniliselt suuremate puude varjus, mis toimis kahjurite ja nendest toitujate (ilmselt siis eelkõige lindude) tasakaalustava keskkonnana. ka olid teada mitmed taimed, mis mõjutasid soodsalt keskkonda ja mida teadlikult istutati kohvipuude istandikesse.
monokultuurina kasvatamine tõi kaasa selle tüüpilise häda -- tasakaalustavate faktorite puudumine annab suure eelduse kahjurite plahvatusliku paljunemise puhanguteks. seega polnud muud pääsu, kui hakata suures koguses taimemürke kasutama.
no ja lauspäikese käes on taimemürk keemiliselt ebastabiilsem... lauspäikese paistel valmivad kohvioad ka kiiremini, jättes pikema valmimisperioodiga tagatud kvaliteedi teema tahaplaanile.
me elame masstarbimise ajastul,
mäletad?

3. siis veel avastasin oma üllatuseks, et maailmas teine kohvitootja on Vietnam!
kui Brasiilia toodab 33,1%, siis väike riik Vietnam 15,2% kogu maailma kohvitoodangust.
maa, mis 1965 - 1975 oli ameerika sõjardite uute relvade testimispolügon.
maa, mis külvati üle napalmpommidega.
jah -- Vietnam on suurim robusta tootja ja robusta ei ole just kohvijoojate lemmik. aga et robustas on 40-50% enam kofeiini, kui arabicas, siis on see suurepärane materjal kofeiini tootmiseks.
kuskil kõmulehe esikaanel võiks olla suurte tähtedega: NAPALM COCA-COLANA TAGASI.

suhkur?


sa ilmselt tead, kuidas käituvad väikelapsed suhkru üledoosi all?
ja ilmselt oled märganud mõnda jonnivat põngerjat kaubanduskeskuses, kes nõuab tungivalt kommi või limonaadi?
tegemist on üledoosi võõrutamisnähuga.
sellises psühhootilises seisundis on narkomaan, kes vajab uut doosi.

leidsin suhkrusõltuvuse kohta sellise blogi:
sugarholic

Kokkuvõtvalt:

naine, kes sa kavatsed sünnitada lapsi -- palun mõtle -- sa oled see üheksa kuud kõige vahetumalt oma lapsega seotud.
see, mida sa sööd või jood või kuidas oma pingeid maandad -- see kõik mõjub otse sinu tulevase lapse tervisele ja elujõule.
tahad usu, et Emake Loodus hoolitseb kõige eest ja pole sinu vastutada, mis seal toimub.
või et vanavanaema sünnitas põlluveerel ja pärast lapse puhastamist ja mähkimist läks heinateole tagasi.

me elame teises maailmas.

1 kommentaar:

Ivo Iliidemaa ütles ...

Podcast "Ajuenergia" autoriga, kes on jõudnud sarnaste järeldusteni: https://youtu.be/3GVInaBCn_c?si=T8cmvDdJf_e_7gg9