esmaspäev, november 26

maailm muutub

hakkasin uurima, mis on põhjuseks, et põletatud piirkond jääb inimesele eluks ajaks punetama.
mis toimub nende rakkudega, miks nende järglastele pärandatakse teadmine kunagi 40 aastat tagasi toimunud lapsepõlveõnnetusest kuumavee tassiga? on see tõesti DNA tasandile jõudev muutus?

aga leidsin MIKS? küsimusele hoopis KUIDAS? vastuse.

algul leidsin Business Insideri artikli kus väideti, et asi on uus ja seni tehakse sigade peal katseid ja lähiaegadel jõuab asi ka inimesteni. panin selle koos pildiga siia posti üles, aga järgmisel päeval avastasin, et see oli tavaline ajakirjanduse pinnapealsuse mullitamine.
inimeste peal on neid nahaprintimisi juba aastaid tehtud.


ja tõsiselt soovitan lugeda seda suurepärase sõnumiga artiklit.

tahaks eraldi tuua välja ka mõtte, mis oli kirjas ühes artiklis lisatud kommentaaris:
majas, kus on väikelapsed, tuleks sisse seada reeglid, et keegi ei joo kuuma teed või kohvi, mõtlen, et pliidil midagi keetes peaks potid olema tagumistel plaatidel. palju asju on, mida oleks vaja läbi mõelda. sellest tuleks igal pool rääkida -- milline peab olema kodu, kus on väikene laps.





see Business Insideri jutt oli üks kolmekümnest, mis nende arvates muudavad lähiaegadel meie maailma.
ma põgusalt vaatasin osasid + see ühe artikli ebapädevus... aga igatahes saab siit pädevamat infot otsides edasi liikuda:
30 INNOVATSIOONI MIS MUUDAVAD MAAILMA



1 kommentaar:

taimi ütles ...

Päris huvitav. Aga veidi kummaline oli lugeda, kuidas optimistlikult kirjeldati edukaid loomkatseid hiirtega. Kuidas põletushaavadele "sarnased" haavad paranesid niimoodi palju kiiremini. Põhimõtteliselt siis nendele hiirtele tekitati need haavad enne.